Mentori

IVANA DOBRO-01.png

Ivana Ilić
dipl. muzički pedagog
MA muzikoterapeut
mentor u kreiranju muzičkog sadržaja

Prvi niški muzikoterapeut, Ivana Ilić rođena je 1982. godine u Nišu. 2006. godine završava studije na Fakultetu umetnosti u Nišu kao najbolji diplomirani student na studijskoj grupi za opštu muzičku pedagogiju. 2010. godine završava Master studije iz muzikoterapije u Barseloni u Španiji, na programu organizovanom na dva katalonska univerziteta, Pompeu Fabra i Blanquerna-Ramon Llull,, gde je specijalizovala primenu muzikoterapije u edukaciji i specijalnoj edukaciji. Za vreme stručne prakse radila je u centru za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju ASDI u Sant Cugatu,, gde je postigla izuzetne rezultate u podsticaju razvoja psihomotornih sposobnosti kod dece sa poremećajima iz spektra autizma i sa drugim razvojnim poteškoćama. Po povratku u Srbiju počinje promociju muzikoterapije kao nezavisne naučne discipline i otvara vrata novim metodama tretiranja razvojnih poteškoća kod dece u svojoj zemlji. Piše stručne radove za strane portale o muzikoterapiji, drži predavanja na temu motivacione uloge muzike u obrazovanju i vaspitanju dece. Saradnik je i kolumnista niškog magazina Aperto. 2012. godine otvara prvi muzički studio za decu i roditelje Musicorn, koji ima za cilj podsticaj razvoja uz muzičku stimulaciju i edukaciju roditelja o uticaju muzike na dečiji razvoj. Ostvaruje saradnju sa tri niška vrtića, sa ciljem da se muzikoterapija uvede kao preventivna, dijagnostička i terapeutska metoda u sve predškolske ustanove. Od 2013. godine saradjuje sa tvorcima Mensinog programa NTC (Nikola Tesla Centar) Dr Rankom Rajovićem i Urošem Petrovićem, namenjenog darovitoj deci. Originalne metode primenjene u ovom programu predstavlja na Španskom nacionalnom kongresu iz muzikoterapije, u Barseloni 2014. godine. Član je Španskog udruženja profesionalnih muzikoterapeuta (AEMP) Jedna je od autora Prvog internacionalnog rečnika iz muzikoterapije, izdatog u Kanadi i Americi (Routledge, 2013. god.).

profil vladan-01.png

Vladan Cvetković,
Muzički producent
mentor u dizajnu zvuka

Vladan Cvetković aka Kalson, jedan od najaktivnijih niških i srpskih producenata svoju DJ karijeru počinje 2005. godine, a sa još 8 prijatelja je oformio .B.A.U.K. 2009. godine. Nastupao je na Exitu, Nisomniji, Bekstvu u prirodu, Kazantip prefestivalu i na još mnogo festivala i žurki. Sa kolegama iz E75 Records radi na buđenju srpske electro scene, a od 2012. zajedno sa Rave Charlesom i Malkin Fritzom je osnovao Hardisco Records fokusiran na promociju disco zvuka nove generacije.

Kalson je srpsku i svetsku subkulturnu scenu obogatio za, sada već, dovoljno izdanja koje ga afirmišu kao jednog od bitnijih modernih umetnika. Izdaje za Dominance Electricity, Street Sounds, E75 Records, Hardisco Records, Das Drehmoment, Crobot Muzik, Noize Electro.

sonjaaaa-01-01.png
Sonja Šovljanski
,
master psiholog, psihoterapijskog usmerenja Transakciona ananaliza
mentor u Autogenom treningu

Doktorantkinja na katedri Psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Sertifikovan voditelj treninga kao što su asertivni i autogeni trening, sa višegodišnjim iskustvom u radu kako sa grupama tako i u individualnom savetovanju. Višegodišnje iskustvo u vođenju Centra za razvoj karijere i savetovanju studenata, Univerziteta u Novom Sadu.

NIIKOLA profila-01.png

Nikola Stojanović,
master multimedijalnih tehnologija
mentor za multimediju

Predaje kompjutersku grafiku na Elektronskom fakultetu u Nisu, modul Elektronika/Multimedijalne tehnologije. Vise od deset godina iskustva u game industriji. Saradnik na brojnim projektima Elektronskog fakulteta u Nisu. Trenutno je na doktorskim studijama, a svo svoje slobodno vreme posvecuje istrazivanju virtuelne realnosti.

 

Podrška:

 

logo-musicorn

      Savetovaliste - novi logo_latinica

  psihorelaks

 

BAUK

 

 

Advertisements